Naar inhoud
Velde matcht ambitieuze organisaties met ambitieuze professionals.

Ambitie opdrachtgeverWij willen de Benelux-markt verder uitbreiden

BINDER

Jutta Ehinger - Sales Director Central Europe

Het familiebedrijf Binder GmbH is wereldwijd marktleider van klimaatkasten die de natuurlijke omgeving perfect simuleren. Met hun hoogwaardige laboratoriumtechnologie worden condities nagebootst op chemisch, biologisch en klimatologisch gebied.

Een soepele overgang
Na het vertrek van de vorige Business Development Manager Benelux was het belangrijk om zo snel mogelijk de vacante positie in te vullen. Om de overgang soepel te laten verlopen, hadden we een aantal wensen. We zochten een manager met ervaring in deze specialistische branche die onze klanttevredenheid wist te behouden en die bovendien omzetgroei zou weten te realiseren. De vertrokken Business Development Manager is toentertijd door Velde geworven. In de zes jaar dat hij bij ons werkte, heeft hij een succesvolle bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van Binder in de Benelux. Daarom was het voor ons logisch om ook nu aan Velde te vragen zijn opvolger te vinden.

Florerende markt
Onze samenwerking met Sharon Keuvelaar van Velde verliep prettig en gestructureerd en kwam tegemoet aan onze hoge verwachtingen. Haar doelgerichte aanpak leverde ons een heel ervaren en resultaatgerichte manager op in de persoon van Cor Koster. Hij kende niet alleen ons bestaande netwerk, maar versterkte ons verder met zijn kennis van de branche en zijn specialistische technische bagage. Nu zijn we bijna twee jaar verder en hij heeft naast het stabiliseren van de Benelux-markt ook reeds zeer interessante nieuwe klanten aan Binder kunnen binden. De Benelux is voor ons naast onze thuismarkt Duitsland een zeer florerende markt!

Ambitie kandidaatIk wil het gezicht worden van een internationale onderneming

Business Development Manager Benelux

Business Development Manager Benelux

Cor Koster - Business Development Manager Benelux

Overstap naar lifescience en industrie
Alles draait om het testen van producten vandaag de dag. Alles wat je ziet om je heen wordt getest. Met meer dan 20 jaar ervaring in de lifescience wilde ik de overstap maken naar een combinatie van lifescience en industrie. Vroeger dacht ik er nooit over na, maar alles wat je kunt kopen wordt getest op functionaliteit/veiligheid van tandpasta tot een schroef.

Vacature
BINDER kende ik al vanuit mijn school- en laboratoriumtijd en later vooral als concurrent van mijn voorgaande werkgevers. Toen ik de BINDER-vacature zag staan op de website van Velde heb ik meteen gereageerd. Sharon Keuvelaar heeft het hele proces begeleid en de gesprekken hebben merendeels in het Duits plaatsgevonden. In de eindfase heeft zij mij goed kunnen ondersteunen bij het overeenkomen van een contract, aangezien Binder geen entiteit in Nederland heeft. Wat ik zeer positief vond aan haar werkwijze is dat zij ook nog na mijn start nog regelmatig contact op nam met BINDER en mij om te vragen of we beiden tevreden waren.

Uitdiepen huidige markt
Als Market Manager Benelux wil ik het gezicht van BINDER zijn. Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop van de BINDER-producten en ondersteun daarbij de wederverkopers. Hierbij kan ik mijn ervaring in de lifescience goed gebruiken. BINDER heeft de ambitie om de producten breder in de markt te gaan zetten. Naast de reeds bekende klantengroep, wilden zij ook de industriële markt aanboren. Na marktverkenning en toepassen van mijn ervaring in dit segment is gebleken dat ook in de reeds bekende markt nog veel mogelijkheden waren. Vooralsnog is gekozen om de huidige markt verder uit te diepen en kansen in de industrie niet onbenut te laten.

© Copyright 2017 Velde Webdesign & CMS: a&m impact Cogels Osylei 81 2600 Antwerpen-Berchem